se

Viimeisin päivitys:
19.5.2016 04:38:42

Toimintakertomus

Ol'okan Sugu ry
Joensuu

TOIMINTAKERTOMUS 2008

Yleistä

Toimintavuoden päätapahtuma oli 6. - 8. kesäkuuta toteutettu kotiseutumatka Uuksulle. Matkalle osallistui 39 henkeä. Ensimmäinen päivä meni todelliseksi matkapäiväksi. Rajan ylitys kesti runsaat 5 tuntia! Alun perin aiottu, jo marraskuussa 2007 varattu perhemajoitus Salmissa vaihtui vain muutama viikko ennen matkaa hotellimajoitukseen Viteleessä. Matkan "extrana" oli lauantaina 7.6. illanvietto Viteleessä, jossa matkalaisille esiintyi 8 henkinen karjalainen tanssi- ja lauluryhmä Nuosjärveltä.

Jäsenistö

Jäsenmäärän nettolisäys edellisestä vuodesta oli 11,8 %. 31.12.2008 jäseniä oli yhteensä 199 henkeä, heistä ainaisjäseniä 50, vuosijäseniä 113 ja nuorisojäseniä 37.

Tiedotustoiminta

Jäsentiedote "Heimolan'e" ilmestyi neljästi. Maaliskuussa (n:o 18) 12 sivuisena, kesäkuussa (n:o 19) ja lokakuussa (n:o 20), kumpikin 8 sivuisena. Vuoden viimeinen tiedote, sisältäen Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leon joulutervehdyksen lukijoille, ilmestyi joulukuussa (n:o 21) 16 sivuisena.

Hallitus

Hallitus kokoontui kertomuskautena kerran. 9.3.2008 pidetty kokous oli ns. tilinpäätöskokous. Kokouksessa päätettiin myös kotiseutumatkan 6. - 8.6.2008 hinnoista ja sukuseuran panostuksesta matkan kustannuksiin.

Hallitukseen ovat kuuluneet puheenjohtajana Seppo Ohisalo Leppävirralta, varapuheenjohtajana Taina Salo Helsingistä sekä jäseninä Kauko Kokki Varkaudesta, Raili Oljakka Outokummusta, Johannes Maljanen Imatralta ja Tapio Ranta Somerolta. Yleisvarajäseninä on olleet Teuvo Oljakka Pyhtäältä, Raimo Oljakka Kirkkonummelta ja Kauko Ohisalo Kontiolahdelta. Kutsuttuina toimihenkilöinä on olleet Sari Ukkonen Hyvinkäältä sihteerinä ja Aulis Oljakka Siilinjärveltä rahastonhoitajana.

Tulevaisuus

Vuonna 2009 on vuorossa toinen virallinen sukukokous sekä sukutapaaminen (edelliset vuonna 2006). Nettisivujen uusiminen siirtyy myös alkavaan vuoteen. Sukuvaakuna ja pöytäviiri-projektia pyritään viemään ratkaisuunsa vuoden aikana.

Toiminnan peruselementit ovat nyt kunnossa. Talous on vakaalla pohjalla, jäsenmäärä on kasvanut suotuisasti. Heimolan'e-tiedote on jäsenten keskuudessa odotettu yhdysside. Valitettavasti toiminta on toistaiseksi nojannut lähes yksinomaan puheenjohtajan ja rahastonhoitajan työpanokseen.

Sukukokouksessa 2009 valitaan taas seuralle uusi hallitus. Siellä jäsenistön tulee vakavasti pohtia seuran johdossa tarvittavaa hallituksen nuorennusta. "Duracell-paristoistakin" loppuu virta ajan myötä. Aktiiviseen toimintaan on saatava nuorempia mukaan. Tämä on seuran tulevaisuudelle elämän ja kuoleman kysymys. Nuorten kautta seura voi uudistua, nykyiset päätoimijat ovat jo parhaan antinsa seuran eteen antaneet.

2008 maksavien jäsenten keski-ikä oli 55 vuotta, kuitenkin hallitukseen kuuluu vain yksi 37 vuotias ja kaksi 59 vuotiasta, loput ovat jo runsaasti yli 60-vuotiaita! Perustavassa kokouksessa Imatralla 2003 valittiin hallitus johtamaan työskentelyä, silloin hallituksen ja sen varajäsenten keski-ikä oli 62 v 6 kk. Kotkassa 2006 sama hallitus jatkoi yhdellä muutoksella, keski-ikä oli nyt 63 v 4 kk. Mikäli nuorempi väki ei ota vastuuta nyt, ajaudumme tilanteeseen, jossa seuraavan sukukokouksen aikana v. 2012 hallituksen keski-ikä on 67 vuotta, eli pidämme kokouksia ja toimimme jos muistamme...


Toimintakertomuksen täydellisenä löydät sukuseuran jäsensivuilta. Siellä on myös aikaisempien vuosien täydelliset toimintakertomukset

<< | Ylös | >>
Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään